Hvor og hvornår mødes vi?
Kl. 19
i Sognesalen i Vesterkær Kirke, Skydebanevej 2, 9000 Aalborg

Entre for medlemmer er gratis

Entre for ikke medlemmer kr. 25 pro persona

Kaffe/te med brød kr. 25 pro persona

Vi mødes normalt til et arrangement en gang om måneden, dog ikke i juni, juli og august, hvor vi i stedet måske laver en sommerudflugt.

FORÅRSPROGRAM 2019

 

23 januar kl. 19

Hvor Gemmer sandheden sig ?

Nurith Miryam Lumer-Klabbers er jødisk kunstner, født og opvokset i Jerusalem. Hendes billeder i sort/hvid relaterer sig til hendes/vores fortid, religion, spiritualitet, håb, relationer, kultur og det moderne daglige liv. I dette personligt prægede foredrag fortæller hun om sin kunst, og hvordan det har påvirket hende at komme som jøde til et kristent land.

20 februar kl. 19

Indvandringen til Kanaans land

Carsten Vang har tidligere fortalt os om udvandringen fra  Ægypten. Han fortsætter nu med at berette, hvad arkæologi og historieforskning kan fortælle om jødernes indvandring til det hellige land.

20 marts kl. 19

Udgravningen af Shilo

Johnny Tidemand deltog i juni 2017 sammen med 7 andre danskere i udgravningen af Shilo i Israel. Johnny vil fortælle om baggrunden for udgravningen, og om hvad der er blevet fundet. Kom og hør en personlig beretning om at være dansk amatørarkæolog i et stort internationalt team og i et land fuld af historisk vingesus. Johnny er til daglig præst i Vendsyssel Frimenighed i Frederikshavn.

 

 

17 april kl 19

Israel, historie og religion

Lars Nielsen fortæller i dette foredrag om, hvordan de jødiske højtider afspejler Israels historie fra de ældste tider og op til vore dage. Han kommer i sit foredrag ind på emner som skabelsen, omskæring, udvandring fra Ægypten, det babyloniske fangenskab, makkabæertiden, Jerusalems ødelæggelse, og det moderne Israels opståen, som de spejler sig i de jødiske højtider.

 

8 maj kl. 18

Generalforsamling og uafhængighedsfest (kun for medlemmer)

Vi fejrer uafhængighedsfesten med spisning udefra. Pris 75 kr. incl. drikkevarer. Tilmelding til kassereren senest 5 maj, hvis man vil deltage i festen efter generalforsamlingen.