Nordjyske venner af Israel afholder sine møder i Vesterkær kirke, Skydebanevej 2, 9000 Aalborg. Du kan læse mere om foreningen på vores hjemmeside, nvaisrael.dk, hvor du også har mulighed for at melde dig ind til en pris af 225 kr. årligt (175 kr. for studerende og pensionister).

NVAI Efterårsprogram 2020

(ret til ændringer forbeholdes)

 

 

 

 

16. september kl. 19

 

Hvem var Theodor Herzl ?

 

Torben Mathiesen tegner et billede af den mand og de idéer, der var med til at bane vejen for en jødisk stat i jødernes historiske hjemland. Foredraget vil både fokusere på Herzls opvækst i Østrig-Ungarn og hans senere politiske engagement og munde ud i en vurdering af de idéer, der ligger bag den moderne zionisme.

 

 

21 oktober kl. 19

Goldschmidts musikakademi

Foredrag ved Lise Gam-Jensen. Henrik Goldschmidt er solooboist i det kongelige kapel. Han er entreprenøren bag Middle East Peace Orchestra, som består af musikere fra Israel og dets nabolande, og stifter af Goldschmidts Musikakademi i København og Aalborg. Akademiet skal både skabe gode musikere og mennesker med sociale kompetencer og højt selvværd

 

Henrik Goldschmidt og Lise Gam-Jensen

Rumfartøjet Beresheet , der blev knust under landingen på månen

 

25 november kl. 19

Israel – en teknologisk sværvægter.

Foredrag
v. Rolf Weber Jørgensen

 

Den moderne stat Israel er kun godt 70 år gammel, men i den forholdsvis korte periode har landet og dets beboere gennemgået en udvikling, som er uden sammenligning. I foredraget er der nedslag med fokus på bl.a. den militære, demografiske og teknologiske udvikling.

 

9. december kl. 19

Hannuka

Vi fejrer hannuka med æbleskiver, glögg og pakkespil. Pris 50 kr.

Der skal medbringes mindst to gaver (samlet pris ca. 20 kr.) per spiller, så vi har noget at spille om.

Der skal ske tilmelding senest 7. december til Hanne af hensyn til maden

         

 

 

Skriv en tekst her