Hvor og hvornår mødes vi?
Kl. 19
i Sognesalen i Vesterkær Kirke, Skydebanevej 2, 9000 Aalborg

Entre for medlemmer er gratis

Entre for ikke medlemmer kr. 25 pro persona

Kaffe/te med brød kr. 25 pro persona

Vi mødes normalt til et arrangement en gang om måneden, dog ikke i juni, juli og august, hvor vi i stedet måske laver en sommerudflugt.

EFTERÅRSPROGRAM 2019

AKTIVITETER Efteråret 2019

(ret til ændringer forbeholdes)

11 september kl. 19

Jøde i Danmark

Andrea Uzan er opvokset i Danmark, arbejder i det offentlige som jurist og er medlem af det jødiske samfunds repræsentantskab. Hun fortæller om, hvordan hun voksede op i en jødisk familie, gik i den jødiske Carolineskole i København og fik en uddannelse, samtidig med, at hun er forankret i sin jødiske baggrund og dyrker sin jødiske religion

16 oktober kl. 19

Hvem er Benjamin Netanyahu ?

Benjamin Netanyahu er den længstsiddende premierminister siden David ben Gurion. Han har målbevidst bekæmpet oprettelse af en palæstinensisk stat og fremmet jødiske bosættelser på Vestbredden. I dag står han måske over for sin største politiske sejr, hvor en række arabiske stater er tæt på at anerkende Israel. Samtidig er Israel udfordret af Iran, Syrien, Hizbollah, Hamas og Fatah, medens den israelske anklagemyndighed forsøger at rejse anklage mod Netanyahu for korruption. Hvem er denne kontroversielle politiker ?

 

20 november kl. 19

Hannuka

Vi fejrer som sædvanlig hannuka med æbleskiver, glögg og bankospil. Pris 50 kr.

Der skal medbringes mindst en gave (pris ca. 20 kr.) per spiller, så vi har noget at spille om.

 

9. December kl. 19

Messianske jøder

Bodil F. Skjøtt er teolog og tidligere generalsekretær i Israelsmissionen, og så er hun ekspert i messianske jøder, d.v.s. jøder, der tror, at Jesus var messias. Den slags kætteri er ikke velkomment i ortodokse jødiske kredse. Det er heller ikke velkomment blandt alle kristne. Alligevel bliver der flere og flere. Foredraget giver et indblik i de messianske jøders trosliv og livssituation mellem to religioner.