Nordjyske venner af Israel afholder sine møder i Vesterkær kirke, Skydebanevej 2, 9000 Aalborg. Du kan læse mere om foreningen på vores hjemmeside, nvaisrael.dk, hvor du også har mulighed for at melde dig ind til en pris af 225 kr. årligt (175 kr. for studerende og pensionister).

Nordjyske Venner Af Israels efterårsprogram 2021

 

Rumfartøjet Beresheet , der blev knust under landingen på månen

 

15. september kl. 19

 

Israel – en teknologisk sværvægter.

Foredrag v. Rolf Weber Jørgensen

 

Den moderne stat Israel er kun godt 70 år gammel, men i den forholdsvis korte periode har landet og dets beboere gennemgået en udvikling, som er uden sammenligning. I foredraget er der nedslag med fokus på bl.a. den militære, demografiske og teknologiske udvikling.

 

 

Max Meyer

27. oktober kl. 19

Eksempler på antisemitisme og antizionisme i dagens Danmark.

Foredrag v. Max Meyer

Formanden for Dansk Zionistforbund holder foredrag om sit liv som 1. generations indvandrer, om Israels betydning for moderne jøder, og giver eksempler på antisemitisme og antizionisme i dagens Danmark

17. november kl. 19

Da Danmark frelste jøderne – første gang

En historie om de slægter, der kom til Danmark 1780 - 1835

De fleste ved, at Danmark frelste sine jødiske landsmænd under 2. verdenskrig. Men hvor mange ved, at Danmark var et sikkert tilflugtsted for jøder under napoleonskrigene ? 

 

Otto Bendixen

8. december kl. 19

Hanukkah + Et moderne "vinmirakel" i Israel

Aftenen indeholder to oplæg. Først lidt om Hanukkah-festen der fejres fra 28. nov. - 6. dec. 2021. Dernæst kigger vi på vinens historie i Israel og den moderne vinavl.  Undervejs smager vi på nogle israelske vine - og der er mulighed for køb bagefter. 

Aftenen koster 50 kr. incl. Smagsprøver og en let anretning.

Tilmelding til kassereren senest 5.dec.