Hvad er Dansk Zionistforbund? (foredrag)

Max Meyer, der er formand for Dansk Zionistforbund (DZF) og har været det i de seneste 14 år, fortæller om organisationen og hans personlige oplevelser i den forbindelse, herunder om danskernes holdninger til jøder og Israel, tirsdag d. 5. november 2019 kl. 19.00 i Århus.

Dansk Zionistforbund, der har eksisteret i 116 år, arbejder med at hjælpe folk der ønsker at bosætte sig i Israel, forsvare Israels ret til at eksistere, sikre jøders rettigheder uanset hvor i verden de bor og at sørge for reel oplysning om Israel til alle. De afholder fester i forbindelse med fejring af Israels selvstændighed og arrangerer debatter og oplysningsmøder.

Max Meyer, der er født som første generations dansker af jødiske overlevende fra Nazityskland, er blevet i Danmark og har oplevet en stor kærlighed til jøder og Israel men den er i de senere år blevet udskiftet med had og negativitet over for både jøder og Israel. Han oplever en stor mangel på historisk viden om selv de mest grundlæggende fakta hos mange af dem som han møder. F.eks. er der mange, der tror fuldt og fast på, at der var en palæstinensisk stat, før Israel blev oprettet.

Hvad er årsagen? Og hvordan ser fremtiden ud for jøder i Danmark, hvis der er en fremtid?

Læs mere om Dansk Zionistforbund: http://danskzionistforbund.dk

Resumé:

Foredrag: Hvad er Dansk Zionistforbund?

Foredragsholder: Max Meyer, formand for Dansk Zionistforbund (DZF)

Dato: Tirsdag, d. 5. november 2019 kl. 19.00.

Sted: Café Nicolai, Folkeoplysningens Hus, Vester Allé 8, 8000 Aarhus C.

Arr.: Dansk-Israelsk Forening (DIF), Århus.