Foredag om Jøder/Israel

      

 
 

 

 
 

Foredrag -  DIF 2020 / 2021           

 


Dansk-Israelsk Forening (DIF), Århus NYHEDSBREV – Oktober 2020

Nyt fra Dansk-Israelsk Forening (DIF) i Århus. Denne gang med fokus på de næste foredrag, Taste of Israel i Århus.

Næste foredrag.
Tirsdag, den 3. november 2020 kl. 19.00. Stiften Loungen, Frederiksgade 78B, st., 8000 Aarhus C.
Hvordan forsvarer vi Israel overfor danskere? v/ Jonatan Møller Sousa, daglig leder/managing director, Forum for Dialog om Israel/ Israel Dialogue Forum.
Hvad er de vigtigste og bedste argumenter til at hjælpe danskere til at se Israels side af konflikten? Hvordan starter man med at forsvare Israel overfor venner og kolleger, når snakken falder på bomber i Gaza eller bosættelser på Vestbredden? Jonatan Møller Sousa vil gerne snakke om den mest effek-tive måde at forsvare Israel på.
Læs mere i den vedhæftede foredragsrække.

Foredrag og arrangement december.
Tirsdag, den 1. december 2020 kl. 19.00. Stiften Loungen, Frederiksgade 78B, st., 8000 Aarhus C.

Den nye Bibeloversættelse. v/ Morten Vartdal, underviser hos Ordet og Israel.
I forbindelse med dette foredrag kommer David Gerschwald med et lille marked af israelske varer til salg før og efter foredraget. Som sædvanlig vil der være israelske vine, kaffe og dåsevarer, og i år lover han at skaffe chanukka lys til den 8-dags fest.
Fra ca. kl. 18.00. Folkeoplysningens Hus ligger kun få meter fra Rådhuspladsen på hjørnet af Vester Allé og Christiansgade i Aarhus C.

Stiften Loungen, Frederiksgade 78B, 8000 Aarhus C., ligger i bygningen overfor Café Nicolai (adgang enten via porten i Frederiksgade 78 eller gården i Vester Allé 8). Bygningen er markeret med en Dansk-Israelsk Forening (DIF), Århus.

Ekstra foredrag Bestyrelsen har en foreløbig aftale med en kendt foredragsholder, der var med til at stifte DIF for mange år siden, men det bliver først en gang til næste år. Flere andre emner overvejes. Taste of Israel i Århus Dansk Zionistforbund (DZF) har gennem de senere år flere gange gennemført Taste of Israel i København, hvor de et centralt sted i byen opstiller et lille telt og inviterer forbipas-serende til en lille snak om Israel og samtidig uddeler nogle smagsprøver og info om Israel. De har besluttet i år at udvide konceptet til Odense og Århus.

Taste of Israel i Århus bliver lørdag den 24. oktober kl. 10.00-16.00 på Strøget i Aarhus C.
De kommer med en bil med diverse smagsprøver, infomateriale, musikanlæg etc. Bestyrelsen opfordrer medlemmerne til at besøge teltet, og hvis der er nogle, som gerne vil hjælpe til, er de meget velkom-men til at gøre det.

----- 

Tirsdag, den 5. januar 2021 kl. 19.00. Stiften Loungen, Frederiksgade 78B, st., 8000 Aarhus C. (afventer beskrivelse). Israel set med danske jøders øjne – før og nu. v/ Henri Goldstein, formand for Det Jødiske Samfund i Danmark, København.

Tirsdag, den 2. februar 2021 kl. 19.00. Stiften Loungen, Frederiksgade 78B, st., 8000 Aarhus C. (afventer beskrivelse)

Tirsdag, d. 2. marts 2021 kl. 19.00. Stiften Loungen, Frederiksgade 78B, st., 8000 Århus C.
Mit liv i Israel: At leve i en konfliktzone. v/ Sarah Arnd Linder, Israel.

Sarah Arnd Linder er 34 år, dansk jøde bosat i Israel på 14. år, hvor hun har taget det meste af sin uddannelse - Bachelor i Conflict Resolution and International Affairs fra Interdisciplinary Center Herzliya og en Masters i Mellemøsthistorie fra Tel Aviv Universitet, Israel. Dansk-Israelsk Forening (DIF), Århus, Nyhedsbrev –
For fem år siden grundlagde Sarah "Political is Personal - PiP" - et projekt, baseret på interviews med israelske og palæstinensiske kvinder, der frit fortæller, hvorledes konflikten har påvirket deres hverdag.
Sarah har afholdt adskillige foredrag om PiP, primært i Danmark, men også i Frankrig, Finland, Israel og ved EU-Parlamentet i Bryssel. Denne gang vil hun dog komme ind på sit eget, personlige forhold til Israel - fra at tale om sin personlige tilknytning, sine erfaringer og oplevelser i området, som har væ-ret med til at skabe hendes politiske holdninger ift. Israel og de palæstinensiske områder.

Ved alle foredrag er der mulighed for venskabelig debat og socialt samvær. Dansk-Israelsk Forening (DIF) serverer kaffe, te og kage (gratis). Der er entré til alle foredrag.
Tilmelding er ikke nødvendig.

Prisen for et enkelt foredrag er 75 kr. Rabatpris for studerende (studiedokumentation) og unge.
Entre kan betales kontant eller med MobilePay ved indgangen. Ret til ændringer forbeholdes.

Læs mere om foredragsholderne og hele foredragsrækken: www.dif-aarhus.dk TICP (The Israel Cartoon Project) is a platform for leading Israeli cartoonists and pro-Israeli cartoonists from
around the world.