Nedenstående to mails om omskæring, har jeg modtaget fra Keren/Gitte et af NVAI`s medlemmer. Keren har boet i Israel i 46 år, hun har tre børnebørn, alle tre drenge. Hun har overværet alle tre drenges omskæring.

Hans

webmaster på www.nvaisrael.dk

 

Kære dejlige Hans. 21.04.2021

Som jeg lovede dig i vores telefon samtale i forgårs, vil jeg her skrive om gamle og nye grunde til at foretage omskæring på drenge. 

Inden jeg starter, vil jeg lige fortælle dig, at både jødiske og muslimske drenge bliver omskåret og begge religioner foretager omskæringen på den ottende dag efter drengens fødsel. 

Jøderne gør det på grund af den pagt G~D lavede med Abraham og muslimerne på grund af ismael, søn af Hagar. 

Pagten mellem G~D og Abraham kan læses i første Mose bog, kapitel 17 “omskærelsens pagt”.

Denne pagt blev lavet for evighed i begge religioner og derfor eksisterer den stadig.

Ved omskæring skærer man hele forhuden af. Forhuden er dannet sådan, at den kan skæres af ved et lille snit, som er næsten smertefrit.

Der er drenge, som er født uden forhud, og hos dem laver man et lille prik med en nål for at få en dråbe blod ud som tegn på at pagten overholdes (det er det sammen man gør for at tjekke sukker i blodet).

Det er korrekt at sige, at forældrene foretager et indgreb på barnet, uden at barnet har mulighed for at sige om han vil eller ej, men sådan er den jødiske og muslimske tro. Som forældre gør man det man har lovet G~D.

Hvorfor bliver omskæringen foretaget på den ottende dag?

Det er der flere grunde til efter de forskellige skrifter.

Jeg vil omtale de fire vigtigske.

Først og fremmest og allervigtigsk, på grund af pagten mellem G~D og Abraham.

Næst, for at barnet og forældrene skal være sammen på barnets første SHABBAT som en form for åndelig tilberedelse til omskæringen på ottendedagen. 

Medicinsk og helbredsmæssigt er det bevist, at ottende dag i et menneskes liv er den dag i livet, hvor blodkoagulationssystemet fungerer bedst. For på ottende dagen indeholder et menneskes  blod særlig  høj koncentration af hvide blodlegemer, som kan stoppe en blødning. 

Sidst, men ikke mindst er en omskæring et vigtigt hygiejnespørgsmål.

Vigtigt er det at vide, at det kun er uddannede personer, som må foretage en omskæring, og i vore dage er det for det meste uddannede læger, som har fået autorisation af rabbinatet til at foretage en omskæring. 

Jeg har været til utallige omskæringer i de 46 år, jeg har boet i Israel og jeg kan med 100% sikkerhed sige, at det gør meget mere ondt på forældrene end på barnet. De fleste børn græder overhovedet ikke under omskæringen, men først bagefter når de tisser første gang efter omskæringen. 

Jeg vil lige tilføje at en person, der vælger at blive omskåret som ung/voksen, bliver omskåret på hospitaler/klinikker under lokal bedøvelse. 

G~D kræver ikke smerter !!!!

Jeg ved, at der i Danmark er megen  diskussion, om man skal forbyde eller tillade omskæring af drengebørn, og det er sørgeligt, at man i et demokratisk og moderne land, som påstår at alle religioner er tilladte, blander sig i spørgsmålet om omskæring. 

Omskåret eller ej, er man født jøde, er man jøde hele livet. Om en jøde bestemmer sig for at leve som jøde eller ej, er helt og absolut personens egen beslutning. 

Hans, hvis du har spørgsmål, må du endelig skrive til mig, og jeg skal gøre, hvad jeg kan for at give svar. 

Knus og kærlige tanker,

Gitte

נשלח מה שלי

Kære Hans. 22.04.2021

Jeg glemte at skrive noget meget vigtigt i går.

Efter den jødiske tro er et barn G~D’s ejendom, indtil han på den ottende dag bliver omskåret, og bliver søn af sine forældre. Det vil sige, at et drengebarn, der er mindre end otte dage ikke har et navn, og hvis barnet dør, bliver det begravet på en fælles grav uden gravsted og uden gravsten. 

Dette kan bevises ved at Jesus blev født natten mellem den 23-24 december som jøde for hans forældre var jøder, men kristne starter tællingen af året fra den første. Det vil sige at Jesus levede en shabbat som man skal og blev omskåret den første. Nøjagtig otte dage efter fødslen. Det var lige det jeg glemte at skrive i går.

Kærlig hilsen

Keren/Gitte