DORRIT OPLYSER:

TV og foredrag om Israel og jødedom,
uge 7 – 2019

 

Onsdag den 13. februar kl. 19.30:
Sogneaften i Jetsmark Sognegård, Bredgade 98, Pandrup.

"At være jøde og tro på Jesus i Israel i dag". Foredrag ved teolog Bodil Skjøtt.

 
 
 
 
 

Hun og hendes mand var præstepar ved den danske kirke i Jerusalem i en periode, og Bodil Skjøtt har i mange år arbejdet for den danske Israelsmission. Hun vil fortælle om de såkaldte "messianske jøder", altså jøder, der tror på, at Jesus virkelig var Messias. Samtidig med deres kristne tro bevarer de deres jødiske identitet, liv og skikke.

   

Tirsdag den 12. februar:
SVT1 kl. 11.25-11.55: Min jødiske historie.
Jøderne er en af Sveriges fem nationale minoriteter. De er kommet til fra forskellige steder i verden. 14-årige Rebecka er begyndt at fundere over sin egen historie. Hvordan havnede hendes slægt i Sverige?
Svensk dokumentar.
Originaltitel: Min judiska historia

Onsdag den 13. februar:
TV2 Charlie kl. 20.45-22.20: Fuglene over sundet.
Danmark, 1943. Den jødiske jazzmusiker Arne Itkin bor i København sammen med sin kone, Miriam og deres seksårige søn, Jacob, da der begynder at gå rygter om, at tyskerne vil deportere alle danske jøder.
Da det bliver en realitet, må familien flygte fra deres hjem. De får at vide, at de kan blive sejlet til Sverige fra Gilleleje af lokale fiskere, men Gestapo kommer hurtigt på sporet af dem. Nu handler det om overlevelse for den lille familie. Men spørgsmålet er, om de mennesker, der kan hjælpe dem, er til at stole på.
Dansk drama fra 2016.