TV, film     uge 33

 

 

 

 

 

 

Onsdag den 12. august:
DR2 kl. 15.45-16.35, Vores guddommelige verden med Morgan Freeman II (1:3)
Stort set alle trosretninger har en skikkelse, som menes at være Guds udvalgte.
Muslimer har Muhammad, kristne Jesus, og jøder Abraham og Moses.
Hvorfor samler vi os omkring disse skikkelser, og hvad betyder de for vores tro?
Den amerikanske skuespiller Morgan Freeman opsøger en af de udvalgte, der går lyslevende omkring iblandt os. En niårig amerikansk dreng fra Minnesota, der menes at være en reinkarnation af en tibetansk lama.

----- 


Torsdag den 13. august:
DK4 kl. 22.30-23.00, KulturHave med Ina-Miriam Rosenbaum (genudsendelse fra 14. juli).

I starten stod der ikke skrevet skuespiller og teater på Ina-Miriam Rosenbaums karriere-CV. Journalist og jurist var mere oplagt, men hjulpet lidt af sin far, den kendte entertainer Simon Rosenbaum, endte Ina-Miriam alligevel på Statens Teaterskole.
Hendes karriere har været et af de mere lysende i dansk teater med et klart, socialt og samfundsmæssigt en-gagement. Satire, humor, cabaret, shows, revy og skuespil sammen med TV og film har været de mange platfor-me for Ina-Miriam Rosenbaums kunstneriske udfoldelser.
Hele tre Reumertpriser er det blevet til, bl.a. for "Marguerite – en pige med pep",
hvor hun portrætterede Marguerite Viby og forestillingen "JOB", hvor hun er alene på scenen i den musikdramatiske fortælling om mi-gration. I 2017 indledte hun føljetonen "Projekt Glemmebogen" på Teater Grob om de vigtige politiske skanda-lesager, der bliver glemt eller forsvinder.