Vores flittige kulturmedarbejder Dorrit Jensen oplyser om nedenstående TV udsendelser i den kommende uge:

Lidt TV, som måske kunne interessere.

Mandag den 17. september
DK4 kl. 19.45-20.30 - Dansk-tysk med Matlok, 75-året for de danske jøders redning (hvor den tidligere chefredaktør på "Der Nordschleswiger" Siegfried Matlok interviewer tidligere overrabbiner Bent Melchior).

I begyndelsen af oktober 2018 er det 75 år siden, at ca. 7000 danske jøder blev reddet til Sverige og dermed undgik deportation til nazisternes udryddelseslejre. Der var tale om en uorganiseret, humanitær indsats af enestående karakter. Men hvordan var dette ”lille mirakel” muligt i det besatte Danmark? Skyldtes det udelukkende mange danskeres personlige mod, eller spillede den tyske rigsfuldbemægtigede dr. Werner Best og hans skibsfartsmedarbejder Georg Ferdinand Duckwitz også en vigtig rolle? Hvad var baggrunden og sammenhængen for de danske jøders redning? Hvordan vurderes den enestående begivenhed i dag?

Det ser Siegfried Matlok i programmet nærmere på sammen med tidligere overrabbiner Bent Melchior, der som 14-årig var med i en af de fiskerbåde, der ramte Skånes kyst og dermed reddede familien. Melchior er et af de sidste tidsvidner til de dramatiske begivenheder, og Siegfried Matlok møder ham i hjemmet i København.

Programmet er produceret med støtte fra Den Tyske Ambassade i Danmark.Hilsen og god week-end 
Dorrit Jensen

Hvordan Holocaust var organiseret i Polen

Holocaust i det besatte Polen, var organiseret med udryddelseslejre, store koncentrationslejre og storbyer med ghettoer

image description